Villa nedbrunnen till grunden i Nykvarn

Publicerad:

Olycka. Två personer befaras ha omkommit i en villa som började brinna i Nykvarn tidigt på tisdagsmorgonen. En kvinna har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Vid sextiden på morgonen larmades räddningstjänsten om branden och väl på plats kunde man konstatera att branden var mycket kraftigt.

– Det är övertänt så det är bara bevakning utvändigt nu. Vi kan inte göra någonting, säger Pelle Delhage, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund, till TT.

Uppgifterna gick inledningsvis isär. Enligt uppgifter från larmsamtalet ska två personer ha kommit ut ur huset, medan två personer fortfarande saknas. Det visade sig att det rörde sig om totalt tre personer.

– En person, en kvinna, är förd med ambulans till sjukhus. Två personer befaras vara kvar inne i villan. Men det vet vi inte än, för det behövs en teknisk undersökning innan vi kan få det klarlagt, säger Sven-Erik Olsson, polisens presstalesperson i Stockholm, till TT.

En teknisk undersökning kommer dock sannolikt inte vara möjlig förrän under morgondagen. Runt klockan halv nio hade villan i stort sett brunnit ned till grunden, enligt räddningstjänsten.

Händelsen är rubricerad som mordbrand, men det finns i nuläget ingenting som tyder på att någon utomstående ska vara inblandad.

TT

Publicerad: