Blockerade personer kan höra av sig via Swish

Samhälle. Om du har någon du inte vill bli kontaktad av är det möjligt att blockera personens telefonnummer och även blockera personen på sociala medier. Men du kan fortfarande bli kontaktad via betaltjänsten Swish, rapporterar P3 Nyheter.

Cassandra berättar för P3 Nyheter att hon gjorde slut med sin kille och blockerade honom för att slippa prata med honom, men under två års tid har han fortsatt att swisha meddelanden till henne.

– Först skickade han elaka meddelanden, "åh, alltså din jävla hora" och sådär, och sen helt plötsligt vände det och då var det till exempel: "åh du är vackrast i världen, prata med mig"', säger Cassandra.

Nordea har haft kontakt med kunder som har blivit utsatta för stalkare på Swish och säger att även om det saknas en blockeringsfunktion kan de stänga av användare, men då krävs en polisanmälan.

– Tack och lov är det här inte så vanligt, men vi har haft ett par fall där vi har stängt av Swish för ett par av våra kunder, säger Janina Pfalzer som är pressekreterare på Nordea.

TT

Publisert: