Inrikes

Plan störtade utanför Västerås

INRIKES

Flygolycka. Ett flygplan med tre personer ombord störtade på Björnön utanför Västerås. Trots att planet kraschade så att vingarna slets av klarade sig alla med lättare skador.

Planet, ett enmotorigt passagerarplan av modellen Piper 46, ska ha fått motorproblem strax efter starten och planet kraschade bara några hundra meter från Västerås flygplats på fredagen. Bilder från platsen visar en intakt flygplanskropp liggande på sidan, omgiven av bland annat delar av de avbrutna vingarna.

Efter olyckan larmades polis, räddningstjänst och ambulans och de tre ombord kunde tas om hand. Enligt räddningstjänsten ska en av personerna ha haft huvudsmärtor och en annan ont i ryggen. Men det ska röra sig om lättare skador.

– Planet är rejält demolerat så det är ganska otroligt att de klarat sig så bra, säger inre befäl Anders Nygren på Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Ett område spärrades av och kommunens miljö- och hälsoskyddsförvaltning skulle göra en bedömning av bränsleutsläppet som orsakats vid olyckan.

– Det akuta tas av räddningstjänsten, sedan är det vi som lokalmiljömyndighet som avgör vilken typ av sanering som man behöver göra, säger Kristina Aspengren på Västerås miljö- och hälsoförvaltning.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes