Inrikes

(S) nöjer sig med handen mot (V)

Av: 

TT-Aftonbladet

INRIKES

Socialdemokraterna ändrar inte valstrategin bara för att en majoritet av partiets väljare vill ha in Vänsterpartiet i en S-ledd regering. Carin Jämtin hänvisar till Stefan Löfvens utsträckta hand mot flera partier.

Enligt en Sifo-undersökningen, publicerad i SvD, vill 56 procent av S-väljarna ha in Vänsterpartiet i en regering om vänsterblocket vinner valet. 31 procent tycker att det räcker med Miljöpartiet.

– Vi har gett besked om att vi går till val på eget valmanifest, att vi har gott samarbete med många partier. Framför allt med Miljöpartiet men vi har även pekat ut Vänsterpartiet, Folkpartiet och Centern, säger partisekreteraren Carin Jämtin.

Just frågan om samarbetet med Vänsterpartiet ställde enligt många till det för S i förra valet. Dåvarande partiledaren Mona Sahlin ville bara samarbeta med MP, men fick hård kritik från partiets vänsterflygel och tvingades backa. Carin Jämtin duckar för jämförelsen.

– Vi har goda diskussioner om olika saker i vårt parti och det där kommer säkert att lösa sig. Det viktigaste för mig nu är att Stefan Löfven får möjlighet att bilda en socialdemokratiskt ledd regering. Det gör vi bara genom att jobba hårt de sista dagarna.

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes