Inrikes

Rättegång om mord på gängledare

INRIKES

Helsingborg. Rättegången i Blekinge tingsrätt mot tre män för avrättningen av en 49-årig man, utpekad som ledare i mc-gänget Outlaws, inleddes i dag under stort säkerhetspådrag i Helsingborg.

Den 49-årige "presidenten" i Outlaws Sydöst sköts med fem skott i Blekinge i mars. Tre män, 40, 27 och 26 år gamla och med anknytning till rivaliserande Hells Angels är misstänkta. Enligt åklagaren var det 26-åringen som sköt, men alla är ändå åtalade för mord. Alla nekar till brott.

Den 40-årige mannen, som tidigare var vän med offret, fick enligt åtalet i uppgift att locka honom till mordplatsen med en narkotikaaffär som förevändning. Mannen beskrevs av sin advokat Björn Lindmar som en pundare som missbrukat narkotika i åratal.

– Man kan inte ta hans tidsuppgifter om händelseförloppen på alltför stort allvar. Han saknar visserligen alibi för en del av den aktuella tiden. Men det räcker inte för att fälla honom, sade advokaten.

Rättegången i Blekinge tingsrätt är flyttad till säkerhetssalen Helsingborg. Bland åhörarna fanns flera företrädare för Hells Angels. Rättegången beräknas pågå ytterligare tio dagar.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes