Inrikes

April april din dumma sill

INRIKES

Stockholm. Nu satsar Hollywood på en egen version av Åsa-Nisse, rapporterar Smålands-Tidningen.

Och enligt Göteborgs-Posten ska det stolta ostindiefarar-skeppet sprängas i luften som ett led i stadens 400-års firande.

God morgon - det är 1 april!

John Cleese har tackat ja till rollen som Lakebranch - Sjökvisten - när den svenska buskisklassikern tar amerikansk form.

– Åsa-Nisse kändes bara så befriande efter allt skandinaviskt svårmod, säger stjärnproducenten Scott Rudin till Smålands-Tidningen.

Eller?

Dagen till ära är dagstidningarna fyllda av mer eller mindre påhittiga oriktigheter för att förvilla oss stackars läsare.

Några axplock:

Tack vare en ny sponsor får alla som besöker musikfestivalen Sweden Rock gratis hårschampoo (Blekinge Läns Tidning).

Olja har hittas under en bensinmack i Brunflo och via ett mikro-raffinaderi kan macken nu sälja bensin och diesel till lågpris (Östersunds-Posten).

Hundbajs kan återvinnas till miljövänliga fyrverkerier. För varje hekto hundbajs som lämnas in till återvinning betalas fyra kronor. (Länstidningen Södertälje)

Lions club i Luleå ordnar tax-free-utförsäljning av mobiltelefoner och annan elektronik efter att ha hittat ett dokument från 1800-talet om skattefri handel (Norrbottens-Kuriren).

Kommunerna i Blekinge blev så inspirerade av miljökampanjen Earth Hour att ljuset ska släckas en timme varje lördagskväll hädanefter (Sydöstran).

SSU i Motala föreslår att gymnasierna ska göras om till nattskolor för att bättre motsvara de ungas dygnsrytm (Motala-Vadstena Tidning).

Rökförbudet för vårdanställda i Skåne följs upp med ett förbud att äta fett och socker under arbetstid (Skånska dagbladet).

Samtliga bildäck ska finnas i fordonet under färd. Vinterdäcken ska ligga i bakluckan på sommaren och sommardäcken ska följa med på vintern (Länstidningen Östersund).

Fotgängare kan dömas för gångonykterhet och hjälmtvång införs när fotgängare klassas som fordon (Sundsvalls Tidning).

Försvaret ska ställa upp för gruvnäringen och frakta malm med Herculesplan (Norrländska Socialdemokraten).

Mest försynt i april-skojandet är nog Västerviks-Tidningen, som meddelar att turistbyrån ska målas om från ljusgul till grön.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes