Inrikes

Erbjuds krisstöd efter bilkraschen

INRIKES

Malmöolycka. Många blev vittnen till den allvarliga påkörningsolyckan i Malmö i går, där en kvinna fick livshotande skador och hennes spädbarn skadades allvarligt.

Nu upprättar Malmö stad ett krisstödscentrum.

Ett medborgarkontor öppnas i dag för människor som har sett eller kommit i kontakt med olyckan, rapporterar lokala medier.

– Ibland kommer reaktionerna i efterhand och då kan man känna ett behov av att prata med någon, säger Rickard Vroland, avdelningschef på individ- och familjeomsorgen i Malmö innerstad, till Kvällsposten.

Ytterligare en kvinna fick lindriga skador i olyckan. Den inträffade när en bil försökte köra ifrån en polispatrull, som vid två tillfällen försökt genomföra en kontroll, strax efter klockan 14 i går eftermiddag. Vid det sista försöket försvann bilen i hög fart och kraschade därefter in i flera bilar på Amiralsgatan.

Fyra män - 20 till 22 år gamla - greps under gårdagen och är nu anhållna misstänkta för vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka och drograttfylleri. Tre av männen har fått sjukhusvård. Under gårdagen beskrevs deras skador inte som allvarliga, enligt polisen.

– En av dem är kvar på sjukhus, säger Stephan Söderholm, informatör på Skånepolisens ledningscentral, strax efter klockan sju nu på morgonen.

Hur fort den efterföljande polisbilen körde är ännu inte känt. En internutredning av händelsen kommer att genomföras.

– En intern anmälan görs alltid rutinmässigt vid sådana här händelser, säger Söderholm.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes