Inrikes

Båda pojkarna återfunna i Danmark

INRIKES

Brott. De båda pojkar, nio och tolv år gamla ensamkommande flyktingbarn, som bryskt trycktes ned av ordningsvakter på Malmö centralstation, har omhändertagits av danska sociala myndigheter. Även tolvåringen, som hittills har uppgetts vara försvunnen, är återfunnen på Jylland, bekräftar Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef i Malmö, för TT.

– Båda barnen finns hos socialtjänsten i Danmark och socialtjänsten i Malmö har återkallat sin handräckningsbegäran från svensk polis.

Karlsson hänvisar till sekretessen i ärendet, och säger att barnen nu är en fråga för sociala myndigheter. Svensk polis ska i nuläget inte hämta dem.

Enligt det svenska Migrationsverket har pojkarna inte sökt asyl i Sverige och är inte inskrivna hos myndigheten här, uppger verkets presstjänst.

Pojkarna försvann i samband med ett besök på Migrationsverket förra veckan. Omhändertagandet på Malmö central i förra veckan filmades av privatpersoner och filmerna har väckt starka reaktioner. Händelsen utreds av polisen som misshandel.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes