Inrikes

Hägglund vill förstatliga sjukvården

INRIKES

Ullared. Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund höll sitt sommartal i dag framför en baldakin med texten "Århundradets sjukvårdsreform". Han vill överföra ansvaret för sjukhusvård från landstingen till staten.

– Det är nödvändigt för att åstadkomma en mera jämlik vård i Sverige. Vi ser enormt stora skillnader mellan olika landsting, till exempel när det gäller väntetider. I ett landsting kan man få vänta fem gånger längre än i ett annat. Det är inte acceptabelt. Vi ska ha en jämlik vård i Sverige. Jag tror att förutsättningarna för att åstadkomma det ökar om vi har EN huvudman för sjukhusen, säger Hägglund till TT.

Hägglund talade på en tillfällig scen, som rests vid varuhuset Gekås i Ullared. Cirka 100 personer hade samlats för att höra KD-ledaren och vinjetten för mötet var "familjens röst".

Hägglund inledde med att tala om situationen i Mellanöstern, framför allt den våg av ilska som riktats mot Israel under kriget i Gaza. KD-ledaren framhöll att det finns anledning att kritisera Israel för dess användning av våld, men tillade att antisemitism måste bekämpas, oavsett varifrån den kommer.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes