Död varg kan ha hittats nära revir

Publicerad:
Uppdaterad:

Norrtälje. Ett kadaver efter en varg kan ha hittats nära Rialareviret i Norrtälje kommun. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt jaktbrott. Experter ska nu avgöra om kroppen är efter en varg eller en stor hund.

– Det kan vara ett vargkadaver, men skulle lika gärna kunna vara kroppen efter ett annat stort hunddjur, till exempel en schäfer, säger stationsbefälet Ola Lindgren på Norrtäljepolisen.

Kadavret upptäcktes i ett grustag av en markägare i Rimbotrakten på torsdagseftermiddagen. Han kontaktade polis, som skickade en patrull.

– Poliser som kom dit har sagt att det verkar som om kadavret grävts ner i grustaget. Sedan har förmodligen något djur, kanske en räv på jakt efter föda, grävt där så att delar av kadavret blev synligt, berättar Lindgren.

Det döda djuret ska nu artbestämmas av Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) i Uppsala.

Fyndplatsen i Rimbo är inte långt från Rialareviret mellan Norrtälje och Åkersberga. Där gjordes de senaste säkra vargobservationerna i slutet av april i år, men i juli bedömde länsstyrelsen att det inte fanns några vargar i reviret. I juni hittades ett vargdödat får mellan Norrtälje och Älmsta, enligt länsstyrelsens hemsida.

TT

Publicerad: