Tre häktade och två gripna för misstänkt mord

INRIKES

Brott. En 21-årig man, som greps i Tyskland nyligen, har häktats misstänkt för ett förmodat mord utanför Uddevalla. Två personer sitter redan häktade och ytterligare två personer är frihetsberövade i Danmark.

Exakt vad som hänt är dock fortfarande oklart. Offret, en 35-årig göteborgare, försvann i början av december och polisen misstänker att han blivit mördad. Hans kropp har dock ännu inte hittats. Polisen är tystlåten om vad de tror har hänt den försvunne 35-åringen.

21-åringen var sedan tidigare häktad i sin frånvaro. Uddevalla tingsrätt beslutade nu att häkta mannen på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden. Därutöver sitter två andra män, en 19-åring och en 42-åring, häktade misstänkta för misshandel respektive skyddande av brottsling i samma fall.

En fjärde man greps på tisdagen och en femte på onsdagen i Danmark, uppger chefsåklagare Mats Sällström för Bohusläningen.

– Det stämmer, det är två stycken till som är misstänkta. Det hör ihop med de tre brotten som de andra är häktade för, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal till GP.

Han vill inte gå in på brottsrubriceringen mer än att det rör sig om lite olika brott.

– Vi kan inte utesluta att gripandet av andra personer kommer att ske. I övrigt kan jag inte kommentera utredningen just nu, sade chefsåklagare Mats Sällström vid internationella åklagarkammaren tidigare till TT.

TT