Inrikes

Man anhållen för misstänkt mord

INRIKES

Vänersborg. En 45-årig man har anhållits som misstänkt för mord på en man som hittades död utanför Mellerud. Men polisen är ännu inte säker på att den döde blivit mördad.

I torsdags kväll hittades en 38-årig man död i sitt avskilt belägna hus på en ort utanför Mellerud. Mannen hade varit hemma från jobbet i några dagar. Han påträffades av en arbetskamrat. Dödsfallet sågs först som en olycka.

– Det var ambulansens personal som ville ha dit oss, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland, till TT.

På fredagskvällen hämtade polisen en 45-årig man till förhör. Han anhölls efter några timmar, trots att det ännu inte är klarlagt om 38-åringen utsatts för ett brott.

– Det är ganska vaga misstankar. Men det finns skäl för att mannen ska vara anhållen medan den tekniska undersökningen pågår, säger Thomas Fuxborg.

Han vill inte säga om den anhållne kände 38-åringen. Inget tyder dock på att den döde utsatts för ett rån.

Polisens utredning fortsätter under helgen, bland annat med förhör av 45-åringen. Senast på måndag förmiddag måste en åklagare besluta om misstankarna mot den anhållne är så starka att han ska begäras häktad.

Den rättsmedicinska undersökningen väntas dock inte bli klar förrän senare.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes