Inrikes

Skottlossning på Hisingen

INRIKES

Göteborg. Två personer med skottskador i händerna kom till Östra sjukhuset i Göteborg omkring kvart över två natten till i dag. De sade sig ha blivit beskjutna i en bil nära Brunnsbotorget på Hisingen. Bilen de åkte i hade prickats i en ruta.

Drygt en timme senare fick polisen samtal om skottlossning nära Brunnsbotorget. Det ska bland annat ha skjutits in i två lägenheter, men ingen person skadades. Polisen vet inte om och hur händelserna hänger ihop.

Männen som uppsökte vård är inte helt obekanta för polisen.

– De är kända av oss, men bara marginellt med våra ögon sett, säger Björ Blixter, presstalesman för Västra Götalandspolisen, till TT.

Det rör sig alltså inte om tungt kriminella personer.

Polisen vet ännu inte om och i så fall på vilket sätt skadorna har med den rapporterade skottlossningen vid Brunnsbo att göra. Inte heller om tisdagskvällens skottlossning, även den i stadsdelen Backa, kan sättas i samband med händelserna.

Vittnen till eldgivningen under natten tyckte sig ha hört automatvapen.

– Det är oroväckande att folk talar om automateld. Om det rör sig om förlupna kulor eller medveten skjutning vet vi inte. Det ska ha skjutits in i lägenheter och vi är ruskigt nära att tredje man skadas. Det måste få ett slut, säger Björ Blixter.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes