Förhör efter misstänkt mord vid skola

INRIKES

Brott. En man i 30-årsåldern hittades under natten livlös vid en skola i Malmö. Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Det finns skador på kroppen som vi inte tror att han har tillfogat sig själv, säger Calle Persson på polisens ledningscentral i region Syd till TT.

Mannen hittades vid en skola i området Nydala i Malmö. Han fördes till sjukhus med ambulans där han konstaterades avliden.

Polisen spärrade av området och en teknisk undersökning genomfördes.

– Vi har polispersonal kvar på platsen, men det är inte längre avspärrat. Anledningen är att vi söker kontakt med personer i området, vi är särskild intresserade av iakttagelser kring midnatt vid den här platsen, säger Lars Förstell, presstalesperson på Malmöpolisen.

Mannen är identifierad och förhör har hållits med vittnen, anhöriga och bekanta. Han är inte känd av polisen sedan tidigare, men polisen vill inte gå in på fler detaljer i nuläget.

– Det kommer fram detaljer efter hand. Vi har gjort en omsorgsfull brottsplatsundersökning och de spår som funnits är säkrade, säger Förstell.

Det finns ännu ingen misstänkt eller gripen.

TT