Inrikes

Sahlgrenska drar in extra bevakning

INRIKES

Göteborg. Vid lunchtid drog Sahlgrenska universitetssjukhuset in sin extra bevakning i form av väktare som bevakat akutmottagningen efter förra veckans bråk och skottlossning.

– Sjukhusledning, säkerhetsavdelning och polisen har samma bild av läget. Det föreligger inga hot vare sig mot sjukhuset, patienter, anhöriga eller besökare, säger Marielle Korend Larsson, kommunikationschef vid sjukhuset.

TT: Har ni väktare permanent på akuten?

– Inte synligt, det har vi inte. Det görs hotbildsbedömningar kontinuerligt, beroende på vad det råder för situation i stan och vad vi får för information från polisen och även andra källor, säger Korend Larsson.

Även polisen i Västra Götaland upphörde med sin speciella bevakning av sjukhuset i dag.

Det var stabsledningen vid polisen i Västra Götaland som i förmiddags tog beslutet om att avbryta den särskilda insatsen vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Vi ser inga aktuella hot under den närmaste tiden. Vi får ompröva det om läget förändras, men just nu har vi läget under kontroll. I samråd med sjukhuset har var vi kommit överens om att vi kan släppa på bevakningen, säger presstalesmannen Björ Blixter till TT.

Polisen har haft extra bevakning av sjukhusområdet sedan onsdagskvällens skottlossning och bråk.

Under söndagen häktades en man på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och två män häktades på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes