Inrikes

Polisen har bild på mordbrännare

INRIKES

Eskilstuna. Stadshotellet i Eskilstuna skadades svårt vid en våldsam brand på onsdagen och flera personer rökskadades.

Nu går på polisen ut med bilder på en man som misstänks ha anlagt branden.

Hotellbranden hade kunnat sluta med en katastrof om inte brandkårerna så snabbt kommit till platsen.

– När vi kom dit var hela våningen övertänd. Branden hade fått ett mycket häftigt förlopp, säger räddningschefen Owe Törn till TT.

Samtliga 113 gäster evakuerades direkt. Ändå hann fem drabbas av lindriga rökskador. Även två väktare och en brandman rökskadades och fördes till Mälarsjukhuset.

Bilder på gärningsmannen

Redan tidigt misstänktes att ett brott låg bakom det snabba brandförloppet.

– Det är svårt att se naturliga orsaker bakom branden som var total på både första och andra våningen, sade räddningstjänstens insatsledare Andreas Wickström.

På eftermiddagen meddelade polisen att man säkrat bevisning som tyder på att branden var anlagd. Dessutom gick de ut med bilder från övervakningsfilmer i området som visar en man som misstänks för brottet grov mordbrand.

– Vi har en hel del material som säger att det här är en gärningsman, men jag vill inte avslöja varför, säger kriminalkommissarie Svante Melin till TT.

Om det finns ytterligare gärningsmän är oklart.

– Vi har uppgifter om att den här mannen inte var ensam, men vi vet inte hur trovärdiga de är.

Polisen hoppas nu att allmänheten kan hjälpa till att identifiera mannen på bilderna.

Tidigare brandattentat

Någon hotbild ska inte ha funnits mot hotellet, men tidigare anlagda bränder och attentat mot restauranger i Sörmland har väckt stor oro och förstämning i Eskilstuna.

– Vi känner alla att den samlade bild som börjar växa fram kring restaurangbranschen inte är behaglig. Vi måste alla fundera över hur vi kan hantera den här typen av händelser, sade kommunalrådet Hans Ekström vid en presskonferens.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes