Inrikes

Billström rasar mot vandaler

INRIKES

Uppsala. Under natten till tisdagen utsattes Migrationsverket i Uppsala för skadegörelse. Det var det senaste i en lång rad av attentat mot myndigheten.

Nu kräver migrationsministern krafttag mot aktivisterna.

Strax efter klockan två på natten ryckte polisen ut då larmet på Migrationsverket gått. Vandaler hade krossat ett femtontal fönster, kastat färgbomber och sprayat slagord mot avvisningar på väggarna.

– Vi spårade med hund och fick snabbt upp ett spår som gick till en parkering, där tog spåren slut, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen.

Migrationsverkets lokaler runt om i landet har under de två senaste åren utsatts för över ett 50-tal fall av skadegörelse, varav flera i Uppsala. Så sent som i februari tände någon eld på bildäck utanför entrén.

– Vi utesluter inte att det hänger ihop, säger Christer Nordström.

Migrationsminister Tobias Billström fördömer attentatet och kräver ökad samverkan mellan myndigheterna för att stoppa våldet.

– Ett attentat mot Migrationsverket är ett attentat mot demokratin och det måste behandlas som ett sådant. Det är otroligt viktigt att understryka att politiskt våld inte hör hemma i en rättsstat.

Han understryker även att vandaliseringen går ut över såväl de asylsökande som Migrationsverkets personal.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes