Inrikes

Stora prisskillnader på bredband

INRIKES

Internet. Du kan spara tiotusentals kronor på att välja rätt bredbandsleverantör till villan, enligt en granskning av Post- och telestyrelsen. Den dyraste fiberdragningen kostade 54 000 kronor - mer än tio gången så mycket som den billigaste i undersökningen.

Att granska offerterna innan du drar in bredband via fiber till villan kan löna sig. Det dyraste bredbandet i Post- och telestyrelsens (PTS) undersökning låg på 54 000 kronor och det lägsta på 4 800 kronor, beroende på vad som ingick i offerten.

– Det vi vill lyfta fram är att man ska vara väldigt noga med vad som ingår och inte ingår i priset och titta på totalkostnaden över flera år, säger Karin Fransén, marknadsanalytiker på PTS till Dagens Nyheter.

Genomsnittspriset för ett standardpaket för de 50 aktörer som granskades i PTS undersökning var 18 000 kronor.

– Det är stor spridning på priserna och det beror mycket på vad som ingår för anslutning till villor men också vilken kommun och område det gäller, säger Fransén.

Ett standardpaket avser ett pris som paketeras och erbjuds i ett område, exempelvis. I undersökningen ingick slang och rör, grävning, framdragning av fiber till gräns samt håltagning.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes