Inrikes

Sex förhörda i SD-härva

INRIKES

Ekobrott. Sex personer har hämtats till förhör angående den misstänkta ekonomiska brottsligheten i ett företag med koppling till Sverigedemokraterna. Två av dem misstänks för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott respektive medhjälp till brottet.

Den huvudmisstänkte är Sverigedemokraternas riksdagsledamot Martin Kinnunen som i går sade till TT att han förnekar brott:

–  Som firmatecknare är jag naturligtvis ansvarig för den redovisning vi lämnar till Skatteverket. Samtidigt är det viktigt att påpeka att all ekonomisk administration den här perioden sköttes av en extern konsult.

Enligt ett pressmeddelande från Ekobrottsmyndigheten rör brottsmisstankarna händelser under perioden 2013 - 2014 i företaget Samtid och Framtid AB, ett helägt dotterbolag till Blåsippan AB som ingår i sfären kring Sverigedemokraterna.

Vice chefsåklagare Jakob Holmberg säger i pressmeddelandet att han inte lämnar fler uppgifter om utredningen. Förundersökningen kommer att pågå under våren och "i nuläget kan inget besked lämnas om huruvida åtal kommer att väckas eller inte".

De fyra som hämtades till förhör men som inte misstänks för brott är hörda som vittnen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes