Inrikes

Tre frias från knivmord i Kista

INRIKES

Stockholm. Samtliga tre åtalade frias från det uppmärksammade knivmordet i oktober förra året på en 23-årig man kallad Husbys "Romario".

Upprinnelsen till tragedin vid vägkanten i Kista var ett bråk tidigare på dagen mellan två ungdomsgrupper på en krog inne i Stockholm. Där blev 18-åringen skadad i ena ögat.

De bestämde att träffas i Husby senare samma kväll för att försöka reda ut tjafset. Men den mördade och hans vänner fick bensinstopp på E 4-avfarten mot Kista. De nu friade och deras kamrater tog sig till avfarten.

Där uppstod tumult. 23-åringen knivskars till döds och två andra skadades svårt.

Den 18-åring som erkänt att han knivskurit offren har förnekat uppsåt att döda och hävdat att gärningarna ska rubriceras som grov misshandel och vållande till annans död respektive grov misshandel.

Men enbart hans erkännande räcker inte för att döma honom. Det finns varken teknisk eller muntlig bevisning som räcker till att dra några säkra slutsatser om vad som hänt, anser Attunda tingsrätt.

Det har varit fråga om ett kaotiskt händelseförlopp och tingsrätten utesluter inte att några av de inblandade inte har kunnat åtalas.

Eftersom den huvudåtalade inte fälls för mord och mordförsök kan hans två kamrater inte heller dömas för medhjälp till brotten, slår tingsrätten fast.

18-åringen försätts omedelbart på fri fot.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes