Anonyma blommor glädjer vårdcentral

INRIKES

Vård. Varje vecka i mer än sex år har vårdcentralen i Brösarp i Skåne tagit emot en vacker blomsterbukett från en anonym avsändare. På torsdagarna levererar den lokala blomsterbutiken buketten som sedan ställs på ett bord i väntrummet.

Och där står alltid en riktigt tjusig bukett i ungefär samma prisklass. Men något kort följer aldrig med blommorna.

– Nej, vi vet inte vem som skickar buketterna, den personen vill vara anonym. Blomsteraffären kommer hit med dem och de har en uppgörelse med givaren, säger verksamhetschefen Eva Rekman till TT.

Utöver torsdagsblommorna har den anonyma avsändaren också skickat blommor till jul.

– Det har hänt att hela personalen fått varsin blomsteruppsättning till jul. Det är helt fantastiskt, man får rysningar när man tänker på det, säger hon.

Förra året fick Brösarps vårdcentral bäst betyg i Skåne i den nationella patientenkäten. Av 100 möjliga poäng fick Brösarps vårdcentral ett medelvärde på 91 poäng.

– Det händer ibland att vi får chokladaskar, blommor och tårtor från nöjda patienter. Vi trivs verkligen med vårt jobb, säger Rekman.

Nu återstår det att se om blombuketten kommer som vanligt på torsdag eller om avsändaren ogillade den mediala uppståndelsen.

– Vi är lite rädda för det, säger Eva Rekman.

TT