Soligt och varmt väder i påsk

Stockholm. Fram med solglasögonen och vårjackan. Påsken ser nämligen ut att bli en riktig höjdarhelg för dem som gillar sol och värme. Från lördagen och framåt blir det riktigt varmt på de flesta håll.

– I stora delar av landet hamnar vi över eller mycket över det normala om man ser till hela den kommande femdygnsperioden, förutom i fjällskedjan där det blir normala temperaturer, säger Emil Björck, meteorolog på SMHI.

Söndagen blir den varmaste dagen med temperaturer kring 15 grader i Götaland och kanske ända upp till 20 på Västkusten. På måndagen har varmluften nått södra Norrland där termometrarna också kan visa 15 grader på sina håll. I norra Norrland, fjällskedjan exkluderad, ser det ut att bli 5-10 grader under både lördagen och söndagen.

Var man än väljer att spendera sin påsk så ser det ut att bli goda solchanser:

– Sett över hela helgen är det nog så att hela landet får se solen, säger Emil Björck.

Fredagen bjuder på lite ostadigare väder med moln och kanske till och med regnskurar främst i östra Götaland och Svealand samt Gävleborgstrakten. Även måndagen kan bli regnig på sina håll.

– Det kommer upp ett regnområde söderifrån som ser ut att nå upp över Götaland innan måndagen är slut. Men resten av landet får ändå ganska soligt väder.

TT

Publisert: