Omstridd politiker misshandlad

Brott. Awad Hersi, omstridd lokalpolitiker för Miljöpartiet i Stockholm, misshandlades av tre till fyra okända män i 20-årsåldern sent i går kväll - samma dag som han avgick från alla sina politiska uppdrag.

– Det är oklart om det har med hans bakgrund som politiker att göra, säger Martin Holm, stationsbefäl vid polisen i Solna, till TT.

Misshandeln ska ha ägt rum vid Tenstaplan i Stockholmsstadsdelen Spånga, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm. Hersi larmade själv polisen och uppgav att gärningsmännen hade hoppat på honom och slagit honom i ansiktet.

– Han hade skador, säger Martin Holm.

Överfallet fördöms av Miljöpartiet i Stockholms stad.

" Varje attack som sker mot medborgare och folkvalda är en attack mot det öppna samhället. Våra tankar går till Awad Hersi och hans familj" säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd och gruppledare för Miljöpartiet i Stockholms stad i ett pressutskick.

Awad Hersi, som fram till i fredags var stadsdelsnämndens ordförande i Spånga-Tensta, avgick efter att ha fått omfattande kritik för att ha missbrukat sin politiska ställning, skriver Dagens Nyheter. Själv förnekar han anklagelserna.

TT

Publisert:

Ämnen i artikeln