Man sexlockades i mordfälla

INRIKES

Brott. En 49-årig man i Norrköping trodde att han skulle träffa en ung tjej - men lurades i en fälla som slutade med ett brutalt mord, rapporterar Aftonbladet.

En minibuss stod i lågor i stadsdelen Klockaretorpet när polis och räddningstjänst kom till platsen natten till den 22 juni. I minibussen låg en död man.

– Han trodde att han skulle träffa en tjej som han hade fått kontakt med den kvällen. Det talades om att ha sex. Men när han kom dit blev han utsatt för kraftigt våld, säger kammaråklagare Anna Hjorth till Aftonbladet.

En 45-årig åtalas nu vid Norrköpings tingsrätt misstänkt för mordet. Han misstänks ha slagit sitt offer i huvudet flera gånger med en hammare eller ett liknande tillhygge. 49-åringen fick kraftiga skallfrakturer av slagen men var fortfarande vid liv när gärningsmannen hällde tändvätska över honom och hans bil och tände på.

Motivet är oklart.

– 45-åringen och brottsoffret förefaller ha haft en konfliktfylld relation som slutade i mord, säger Anna Hjorth.

En 25-årig man åtalas misstänkt för medhjälp till mordet. Den 17-årig flicka som messade med offret under mordkvällen är helt friad från misstankar och är i stället ett av åklagarsidans viktigaste vittnen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott