Inrikes

Saknad i veckor - hittad välbehållen

INRIKES

Östersund. En 68-årig man som sedan början av juli har varit försvunnen utanför Åre hittades på lördagen vid liv. I veckor har han levt i vildmarken sedan han gått vilse.

– Det är ovanligt att någon kommer till rätta efter så här lång tid, säger Henrik Hansson, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen, till TT.

Mannen, som är från Stockholm, var och fiskade vid en tjärn och anmäldes försvunnen den 2 juli när han inte kom tillbaka till stugan som han bodde i. En omfattande sökinsats pågick under flera dagar med polishundar, helikopter, hemvärn och fjällräddare.

Mannen hittades av två kanotister vid västra delen av Ottsjön, cirka två mil söder om Åre. Han fördes då med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus, men enligt polisen mår han efter omständigheterna bra.

– Han blev jätteglad när han fick kontakt med de här två.

Mannen har berättat att han gick fel efter ett åskoväder som överraskade honom på väg hem från fisketuren. Han gick långt hela första natten och hamnade då utanför polisens sökområde. Sedan dess har han livnärt sig på det han hittat i skogen och övernattat i bland annat fäbodar.

– En stark bidragande orsak till att det gått så bra är hans förmåga att hålla sig lugn och motivera sig, säger Henrik Hansson.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes