Publicerad:
Uppdaterad:

Pojke omkom när handbollsmål föll

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. En åttaårig pojke omkom i en tragisk olycka på en skola i nordvästra Stockholm på fredagen.

Ett handbollsmål välte över pojken som skadades så illa att han senare avled.

Den svåra olyckan inträffade i en idrottssal vid 15-tiden på eftermiddagen. Pojken deltog i en fritidsverksamhet som skolan ansvarar för. En grupp barn skulle spela handboll.

– Man skulle rulla ut ett handbollsmål som stod på hjul från ett förråd. På något sätt välte målet över pojken, säger Håkan Edman, grundskolechef i Stockholms stad, till TT.

Personalen på plats slog larm och pojken fördes med ambulanshelikopter till Astrid Lindgrens barnsjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Håkan Edman berättar att personalen på plats vid olyckan var ordinarie och har arbetat länge på skolan.

– De andra barnen togs omedelbart om hand så att ingen lämnades vind för våg. Man kontaktade också deras föräldrar, säger han.

Psykologer har varit på skolan och en jour för personalen har upprättats. På lördag förmiddag kommer skolans krisgrupp träffas för att diskutera om skolan ska öppnas under lördag eftermiddag och söndag för att kunna ge stöd åt dem som behöver det.

Polisens tekniker har undersökt olycksplatsen och handbollsmålet. Dessutom kommer polisen att skriva en anmälan om vållande till annans död.

– Utredningen får sedan visa om någon har brustit i sitt ansvar. Det är ingen som har blivit delgiven misstanke, säger Ann-Charlotte Wejnäs vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

TT

Publicerad:
Publicerad: