Inrikes

Rånare greps efter vansinnesfärd

INRIKES

Göteborg. En man sedan länge efterspanad som misstänkt för mordförsök gav polisen i Västra Götaland fullt upp på lördagskvällen.

Först försökte han råna en hamburgerrestaurang i Borås. Han sköt i taket med ett luft- eller kolsyrevapen och sprejade något i ansiktet på en anställd, utan allvarlig skada som följd.

Nästa anhalt blev en livsmedelsbutik i Hindås. Där tvingade han vid 20-tiden till sig upp mot 15 000 kronor i kontanter samt en halv sopsäck cigaretter, berättar biträdande vakthavande befäl Joakim Hansson på polisens länskommunikationscentral för TT:

– Sedan körde han i vansinnesfart mot Ryamotet.

Där fick en polispatrull kontakt och en polishelikopter anslöt i jakten. En utlagd spikmatta tvingade rånaren att sakta ned. Han försökte då stoppa andra bilar men ingen stannade. I stället körde han in mot en gård och där avlossade polisen ett varningsskott som fick honom att springa till skogs där han snart kunde gripas.

Mannen, som är i 45-årsåldern, var sedan december anhållen i sin frånvaro misstänkt för försök till mord. Listan över misstänkta brott växte dramatiskt på lördagen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes