Inrikes

Fyra personer skadades i hundbråk

INRIKES

Stockholm. Fyra personer fick föras till sjukhus med bitskador och två hundar sköts ihjäl av polisen i samband med ett hundbråk i Blackeberg i västra Stockholm på måndagseftermiddagen.

De två nu avlivade hundarna, enligt polisen av rasen pitbullterrier, gick till en början till attack mot en annan hund som skadades. När ägarna försökte få isär hundarna blev de själva bitna.

– Sedan har pitbullterrierna även bitit två andra personer. De här hundarna har sedan fortsatt att jaga andra människor och det är okänt i nuläget om det är någon annan som har blivit biten, säger Gert Fredlin, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Polisen larmades till platsen strax efter tre på eftermiddagen. Två av de skadade kördes till sjukhus i ambulans, de andra två som hade lindrigare skador fick färdas i polisbil. Enligt de första uppgifterna ska personerna ha bitits i bål och ben.

Djuren avlivades och ägaren till pitbullhundarna är misstänkt för vållande till kroppsskada.

– Har man hundar som är okopplade är det generellt sett ett brott mot ordningslagen, går de sedan till angrepp mot människor och ägaren inte kan hantera hundarna blir det vållande till kroppsskada, säger Fredlin.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes