Man död - sköts på restaurang i Rinkeby

Brott. En man som skottskadats på en restaurang i Rinkeby i västra Stockholm har avlidit av sina skador på sjukhus, uppger polisen.

– Anhöriga är inte underättade än och därför gå vi inte in på några fler detaljer kring den avlidne mannen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen till TT.

Larmet kom in vid 18.30-tiden på måndagen sedan vittnen hört smällar som uppfattats som skott vid tunnelbanan. Polisen förhör vittnen och försöker bilda sig en uppfattning om vad som hänt.

– Flera patruller är på plats och brottsplatsen har spärrats av, säger Nilsson.

Ingen har gripits, men personer är hämtade till förhör. En förundersökning om mord har inletts och tekniker kommer att undersöka brottsplatsen.

Kommunen har öppnat en krisstödslokal i anslutning till torget i Rinkeby, dit oroliga människor kan vända sig. Per Granhällen, säkerhetsstrateg vid stadsdelförvaltningen i Rinkeby-Kista, är på plats.

– Stämningen är moloken, folk är ledsna, konstaterar han.

Vid Karolinska sjukhuset i Solna, dit mannen fördes, samlades ett 15-tal personer utanför entrén. Fyra polisbilar med sammanlagt 16 poliser skickades dit för att upprätthålla ordningen.

TT

Publisert: