Svensk radiojournalist överfallen

Publicerad:
Uppdaterad:

Brott. Sveriges Radios korrespondent i Moskva, Maria Persson Löfgren, har skadats i ett överfall i den ryska delrepubliken Ingusjien.

Maria Persson Löfgren befann sig på uppdrag i området när ett tjugotal män beväpnade med knivar och påkar misshandlade och rånade henne tillsammans med tre andra journalister och ett antal människorättsaktivister som var på väg mot den tjetjenska huvudstaden Groznyj, uppger Ekot.

Chauffören och samtliga passagerare slets ur bilen och misshandlades. Därefter sattes bilen i brand. Maria Persson Löfgren har lindriga skador i ett ben och befinner sig nu i säkerhet, uppger Ekot.

Ekots utrikeschef Ginna Lindberg uppger för det egna nyhetsprogrammet att hon har varit i kontakt med Maria Persson Löfgren, som berättade att deras bil blev prejad av vägen av män som skrek att de var terrorister, inte journalister.

De övriga journalisterna kommer från Norge och Ryssland. En av de ryska reportrarna skriver på Twitter att deras bil redan tidigare under dagen hade förföljts av ett annat fordon.

Den norska journalisten befinner sig på sjukhus, skriver chefredaktören för den tidning han var utsänd ifrån på Facebook, enligt nyhetsbyrån NTB.

TT

Publicerad: