En död och flera skadade i brand

Nyköping. En person omkom och flera personer skadades i en kraftig brand i ett flerfamiljshus i Nyköping sent på söndagskvällen. Alla boende i fastigheten i Oppeby evakuerades.

– Det är konstaterat att person är avliden. Flera har förts till sjukhus med rökskador och en med brännskador, säger Tobias Persson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Larmet om branden kom strax före klockan 23. Tre stationer, två från Nyköping och en från Oxelösund, med totalt 18 man sattes in för att bekämpa elden.

Vid halv tre brann det fortfarande, men elden var under kontroll, säger Benny Svensson, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Branden startade i en lägenhet på bottenvåningen i tvåvåningshuset. Lågorna slog ut genom fönstret och fick fäste i takfoten, för att sedan sprida sig upp på vinden.

– Eftersom det är betongbjälklag beslöt vi oss för att låta taket och vinden brinna av kontrollerat för att inte riskera vattenskador i lägenheterna under. Och strategin höll. Lägenheterna under är varken rök- eller vattenskadade, säger Benny Svensson.

Lägenheten där branden startade blev utbränd. Orsaken är inte klarlagd.

TT

Publisert: