Inrikes

Tre misstänkta postrånare släppta

INRIKES

Göteborg. Tre av de män som åtalats för förberedelse till grovt rån och medhjälp till grovt sabotage i november 2007 i Göteborg är inte längre misstänkta.

De släpptes därför ur häktet när rättegången i första delen kring det spektakulära postrånet i Göteborg avslutades på onsdagen vid Göteborgs tingsrätt.

De är inte längre på sannolika skäl misstänkta för det åklagaren åtalat dem för och kommer förmodligen att frikännas när hela rättegången avslutas i början av april.

– Eftersom jag väckte åtal mot männen så är min bedömning annorlunda. Men det är tingsrättens bedömning som gäller, säger åklagare Ulrika Bentelius Egelrud till GT/Expressen.

Den första rättegångsdelen gällde förberedelse för ett rån som hade planerats till november 2007 men som aldrig genomfördes. Bland annat beroende på att Göteborg plötsligt kryllade av poliser efter att rånligan dagen innan iscensatt två attacker mot polisen.

Det gällde beskjutningen av polisstationen i Partille och av fyra polishelikoptrar på Säve. Attacker som var avsedda som avledande manövrar, men som fick motsatt effekt.

De två män som misstänks ha genomfört dessa angrepp ska bli kvar i häktet, enligt tingsrättens beslut på onsdagen.

Samtliga dessa fem män var inte delaktiga i själva rånet mot postterminalen på Kruthusgatan, ett par månader senare, den 22 januari 2008. Det var därför domstolen tog särskilda beslut gällande dem. De två som blir kvar i häkte får sitta där tills domen kommer längre fram.

På tisdag inleds del två av rättegången, den om själva postrånet. Där är elva män åtalade.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes