Inrikes

Flera anmälningar mot våldsam vakt

INRIKES

Brott. Händelsen där en ordningsvakt tryckte ner en nioårig pojke på marken och dunkade hans huvud i stengolvet på Malmös centralstation kommer att utredas av polisen efter anmälningar från allmänheten.

– Ärendet tas upp av vår utredningsenhet och så tittar man på det igen för bedömning, säger Lars Förstell, informationschef vid Skånepolisen, till TT.

Polisen ansåg först att det inte fanns någon grund för ett allmänt åtal mot den ordningsvakt som tryckte ner den nioårige pojken på marken, höll för hans mun och dunkade hans huvud i stengolvet på Malmö central i fredags kväll.

– Det är den bedömning man har gjort att det inte fanns anledning att gå vidare med det här. Vad man byggde det på har jag inga uppgifter om, säger Förstell.

Händelsen fångades på film och har publicerats på internet. Flera polisanmälningar kom in från allmänheten under måndagskvällen, rapporterar Sydsvenskan.

TT: Förhördes vittnen till händelsen i fredags?

– Jag har inte uppgifter om vilka utredningsåtgärder och annat som vidtogs i fredags. Jag vet att vi fick ärendet genom att ordningsvakterna larmade och vi skickade en polispatrull till platsen, som tog över ärendet. De tog hand om pojken och tog med honom till polisstationen och så småningom körde honom till den institution som han hade rymt ifrån, säger Lars Förstell.

Vakten har tagits ur tjänst och vaktbolaget genomför en intern utredning.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes