Inrikes

Stor vattenläcka i Lund - en död

INRIKES

Läcka. Hett vatten har strömmat upp ur en sprucken ledning i centrala Lund. I samband med läckan omkom en person och flera skadades när en buss körde på dem.

Stora mängder vatten trängde upp ur läckan på Sankt Laurentiigatan. Enligt räddningstjänsten var det en fjärrvärmeledning som gick sönder.

En person omkom och flera skadades när en buss körde på dem efter en större vattenläcka i Lund, uppger SVT.

Polisen kunde vid 20-tiden inte bekräfta dödsfallet för TT utan uppgav att fyra personer skadats av bussen samt att det fanns ett okänt antal brännskadade.

Polisen har spärrat av ett område från Fredsgatan i norr till Bantorget i söder. Flera personer har bränt sig och uppsökt vård, uppger Nils Norling på polisen i Skåne.

– Det är ett flertal personer, jag har inga exakta siffror. Vi har också i området en olycka med en buss som kolliderat med ett antal personer. Där är minst tre personer skadade.

En av de skadade är en brandman, uppger räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Bussolyckan ska ha inträffat ungefär kvart över sju. Sikten är på sina håll dålig då det heta vattnet mot den kalla luften bildar kraftig ånga.

– Patruller på plats har pratat om obefintlig sikt, säger Nils Norling.

Polisen uppmanar folk i närheten att hålla sig hemma.

– Vi uppmanar personer att inte röra sig till fots i närheten av vattnet, det kan vara mycket, mycket hett. Undvik området tills läckan är stoppad och vattnet svalnat, säger Nils Norling.

Enligt räddningstjänsten ska läckan nu vara stoppad.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes