Reinfeldt promotade bok och FN

Publicerad:
Uppdaterad:

Politik. Förre Moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt oroas av den ökande främlingsfientligheten i Europa och "oförmågan av att lära av vår egen historia".

– Hat leder till våld, det är svårt att hata lagom, sade Reinfeldt som dock ägnade största delen av sin programtid som sommarpratare i Sveriges Radio till att prata om arbetet med och den kommande lanseringen av den egna boken Halvvägs.

Och han talade mycket och väl om FN och menade att de många som ofta "klankar på FN" kanske inte alltid är rätt ute.

Den svenska politiska agendan kommenterade han inte mer än indirekt och han var fjärran från att ge några råd till sina efterträdare. I stället pratade han om utmaningarna för världen och listade dem som fyra till antalet. Den kanske svåraste är "oförmågan att leva tillsammans, en oförmåga som sprider sig när världens befolkning växer", en andra allas möjlighet till ett jobb, den tredje att leda och styra i världen och den fjärde hållbarhet och naturresurser.

Mellan låtar med Ebba Grön (Staten och Kapitalet), Meatloaf och Michael Jackson (om att världen kunde vara bättre) fick lyssnaren också veta en del om Reinfeldts svårigheter att välja kläder efter en evighet i mörka kostymer.

TT

Publicerad: