Evakuering efter brand i Hjällbo

Publicerad:

Brand. Boende fick evakueras sedan en brand brutit ut i en lägenhet i en stor fastighet i Hjällbo i Göteborg. Sent på eftermiddagen var läget under kontroll.

Räddningstjänsten fick larm om branden på andra våningen vid tretiden på eftermiddagen. De boende i grannlägenheterna fick evakueras med hjälp av stegar. Ingen ska ha kommit till skada.

Förutom den utvecklade branden i lägenheten brann det även på en grannbalkong, och räddningstjänsten hade tre stationer på plats.

Många nyfikna har dragits till brandplatsen så polisen hjälper räddningstjänsten att hålla alla på behörigt avstånd.

Vad som orsakat branden är än så länge oklart, men ett rykte talar om en förlupen nyårsraket.

– Det är ju den tiden på året, men vi kan inte bekräfta ryktet. Det lutar åt att detta kommer att rubriceras som mordbrand, eftersom det är så stor spridningsrisk. Det finns ingen misstänkt, utan rubriceringen kan ses som en utredningsteknisk åtgärd, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Vid halv fem på eftermiddagen var läget under kontroll, utan risk för att branden skulle spridas sig. Men flera lägenheter i fastigheten har rökskadats.

– Vi har skickat hem hälften av personalen som varit där, men de övriga blir kvar en stund till. säger Kalle Kivistö, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

TT

Publicerad: