Polisen överhopad efter pojkmord

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö. Nyårsnattens mord på en 15-årig pojke i Rosengård är det fjärde mordet i Malmö på en dryg månad.

– Extremt mycket, säger Börje Sjöholm, operativ chef för länskriminalen.

Pojken hittades utanför en port på Ramels väg strax efter midnatt, skjuten i bröstet och i huvudet. Han dödförklarades på sjukhus klockan 18.30 på nyårsdagen.

Mycket folk rörde sig i området i samband med tolvslaget på nyårsnatten och polisens spaningsledare Bertil Isberg-Jönsson är hoppfull om att finna vittnen till mordet - även om fyrverkerier och smällare kan ha dränkt ljudet från skottlossningen.

Än finns ingen misstänkt gärningsman och polisen arbetar med att kartlägga 15-åringens kväll, vilka han umgåtts med och var han varit.

– Vi har inte den bilden klar för oss än. Vi lägger så att säga ett pussel nu, dels vad som kan vara motiv, och vem som kan vara gärningsman, säger Bertil Isberg-Jönsson.

Mordet på 15-åringen är det fjärde mordet i Malmö sedan den 24 november, vilket gjort polisens situation mycket ansträngd, berättar Börje Sjöholm.

– Vi har sedan tidigare hjälp från Rikskrim, och vi kommer att begära mer hjälp från Rikskrim. Förhandsinfon är att vi kommer att få det också, för det är ju en extrem situation, säger Börje Sjöholm.

TT

Publicerad: