Polis i bikini brottade ner tjuv

Brott. En man försökte sno en mobil från fel solsällskap. Polisen Mikaela Kellner och hennes kompis brottade ner mannen och höll fast honom tills en polispatrull kom.

En bild på polisen Mikaela Kellner och hennes kompis i Rålambshovsparken i Stockholm har fått mycket uppmärksamhet i sociala medier efter att hon, iklädd bikini, brottat ner en tjuv.

– Det är helt galet, jag har pratat i telefon med olika medier sedan klockan tolv i dag och det slutar inte ringa, säger hon till TT.

Mikaela Kellner fattade misstankar mot en man som ville sälja tidningar när han hängde sig kvar runt sällskapets filt, trots att de sagt att de inte var intresserade av att köpa något.

– Jag kände på mig att något var fel, han var ganska påstridig och tittade på våra saker. Sekunden efter han gått sa min kompis "var är min mobil?" Då sprang jag efter honom, han hade bara hunnit tio - femton meter, sen tog jag tag i honom och han tappade alla tidningar och mellan dem låg mobilen, säger hon.

TT: Har det hänt många gånger att du ingripit utanför arbetstid?

– Ja, det har hänt några gånger. När det händer saker mitt framför ögonen på en måste man ju som polis ingripa och det vill man också. Men det är inte ofta jag har så lite kläder på mig, så det blev ju lite komiskt, säger Mikaela Kellner.

TT

Publisert: