Inrikes

TT siffror tisdag 3 februari

Av: 

TT-Aftonbladet

INRIKES

56,4

miljoner människor besökte New York förra året. Det är rekordmånga, enligt stadens turismorganisation. Turistnäringen sysselsatte förra året omkring 359 000 personer och innebar 3,7 miljarder dollar i intäkter. Omkring 20 procent av besökarna kom från andra länder, främst Storbritannien, Kanada, Kina, Tyskland, Australien och Brasilien. (TT)

8,7

miljoner euro vill EU-kommissionen ge i stöd till de många journalister i Grekland som tvingats lämna sina jobb under de senaste åren. "Dagens beslut hjälper till att förbereda fler än 1 600 personer för nya jobb. Grekiska arbetare går igenom en svår period och vi måste använda alla verktyg vi har för att hjälpa till", skriver arbetsmarknadskommissionären Marianne Thyssen i ett uttalande. (TT)

50

soldater har kallats in till japanska Rausu på ön Hokkaidos nordöstra spets för att hjälpa till som snöröjare. Staden är en av de värst drabbade av helgens kraftiga snöstorm, som inneburit uppemot två meter snö på vissa områden, rapporterar AFP. Meteorologer varnar nu för ytterligare snöfall i kombination med kraftig vind i området och myndigheterna har uppmanat folk att stanna hemma. (TT)

1 400

personer är anställda av elektronikjätten Media Markt i Sverige. Företaget väljer nu att varsla samtliga butiksanställda, skriver Aftonbladet. Anledningen ska vara att företaget vill omförhandla de anställdas arbetstider för att få mer personal på kvällar och helger.

– Det är inte en fråga om att vi ska avskeda någon. Vi kommer tvärtom att anställa fler personer, men fler kommer att jobba på kvällar och helger och vissa får deltidstjänster, säger vd Per Kaufmann till Aftonbladet. (TT)

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes