Inrikes

Lille Oskar förlöstes på p-plats

INRIKES

Sjukvård. Lille Oskar föddes på en p-plats vid Mölndals sjukhus. Och det var lokalvårdaren Anette Gustafsson som på väg hem från jobbet hjälpte honom till världen.

Det var en kall och snöig januarieftermiddag när hon hörde några människor ropa vid en bil. Hon såg en mamma som stod framåtlutad mot bilsätet och hade värkar. Pappan försökte hjälpa till.

– Hon hade värkar och sedan blev hon tyst, och då förstod jag att barnet snart skulle komma. Så jag tog av mig ytterkläderna och min tröja, för det fanns inga filtar eller annat i bilen. När barnet kommer så måste vi ju svepa in det i något, annars skulle det frysa ihjäl, berättar Anette Gustafsson till gp.se.

Mamma Cheima Ordasi berättar:

– Jag kunde inte röra mig överhuvudtaget. Jag kunde se snett bakom min rygg att min man och Nettan gjorde allt för att ta emot barnet och hjälpa mig. Det kom tre krystvärkar och sedan kom Oskar.

Anette Gustafsson virade in den lille pojken i sin stora tjocka tröja. Själv stod hon nedblodad i behån i kylan.

– Vi fick vända lite på hans huvud och han gav ljud ifrån sig och skrek lite. Där stod jag och frös medan stora snöflingor föll. Tårarna bara rann. Jag kommer alltid att kalla honom för den lille snöprinsen, säger hon.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes