Inrikes

Storbrand i radhusområde

INRIKES

Stockholm. Tre brandmän skadades vid en storbrand i ett radhusområde i Södertälje.

Sju bostäder totalförstördes.

Strax före klockan 12 kom larmet om att det brann i en radhuslänga i Hovsjö. En stor räddningsinsats skickades dit, bland annat deltog 30-35 brandmän från sex stationer i släckningsarbetet.

Under arbetet skadades tre brandmän.

– En av dem är allvarligt skadad medan de andra två fick lättare skador. Det är en tegelvägg som har rasat över dem, säger Magnus Andersson, brandingenjör vid Södertörns brandförsvarsförbund, till TT.

Brandmannens tillstånd är inte livshotande och han ska ha varit vid medvetande när han fördes till sjukhus. De övriga två som skadade kunde vara kvar på platsen.

Räddningstjänsten uppger att inga andra skadades i branden, däremot blev en del av de boende som var hemma när branden startade chockade.

Sven Tillman, säkerhetschef i Södertälje kommun, säger att en samlingslokal öppnades för de drabbade och där fanns även representanter från socialtjänsten och Posom-gruppen. Tillman säger att de drabbade som inte själva kan lösa sitt boende kommer att få hjälp.

Enligt räddningstjänsten är en radhuslänga helt nerbränd - sju bostäder totalförstördes i branden.

– De är helt borta, säger Magnus Andersson.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Det har vi gjort eftersom det inte är känt vad som har orsakat branden. Tekniker ska undersöka bostaden där den började, säger Lennart Löfgren vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes