Inrikes

Arbetskraftsinvandring stramas upp

INRIKES

Stockholm. Regeringen och Miljöpartiet är överens om att skärpa reglerna för att hejda missbruk av reglerna för invandring av arbetskraft från länder utanför EU. Arbetsgivare ska kunna straffas om de ljuger om löner och anställningsvillkor.

– Vi vill inte att människor ska få dåliga villkor när de kommer till Sverige eller att arbetsgivare utnyttjar arbetskraft, säger migrationsminister Tobias Billström och talar om kraftfulla åtgärder.

Omkring 20 000 personer per år från länder utanför EU har fått tillstånd att arbeta i Sverige sedan reglerna infördes strax före jul 2008. Migrationsverket har hävdat att det förekommer ett omfattande missbruk av reglerna, där arbetsgivare utnyttjar arbetskraft under usla villkor. Polisen har hävdat att reglerna utnyttjats av människosmugglare.

– Det här kommer att stärka arbetskraftsinvandrarnas rättigheter och det blir svårare för oseriösa eller kriminella arbetsgivare att utnyttja människor, säger Maria Ferm, migrationspolitisk talesperson för MP om förslagen.

– Samtidigt bevarar vi öppenheten i systemet och värnar att människor kan komma hit och ha samma villkor som alla andra.

Syftet är inte, framhåller Ferm, att minska antalet som kommer för att arbeta från länder utanför EU.

Socialdemokraterna anser att regeringen och MP gör för lite för att komma åt missbruket.

– Det är bra att man har erkänt att det finns problem med lagen, men det jag har sett är otillräckligt, säger Fredrik Lundh Sammeli, migrationspolitisk talesperson för S.

– Människor ska inte kunna utnyttjas och det måste finnas kännbara sanktioner mot arbetsgivare som missbrukar systemet.

Det saknas fortfarande en balans i lagen, den enskilde arbetskraftsinvandrarens ställning måste stärkas och de förändringar som föreslås undanröjer inte problem med och risker för missbruk, anser S.

I förslagen finns att Migrationsverket ska göra efterkontroller för att se att det som arbetsgivare angav om anställningsvillkor följs. Och verket ska informera den enskilde om vilka rättigheter han eller hon har, vilka krav som ställs på anställningsvillkor och vilken rätt till att få ut innestående lön som finns. Tiden för att hitta ett nytt jobb, utan att behöva lämna Sverige, förlängs från tre till fyra månader för den som säger upp sig eller blir uppsagd.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes