Inrikes

Överklagande mot "gryningspyromanen"

INRIKES

Ystad. Även åklagaren är missnöjd med domen på fem månaders fängelse mot den så kallade gryningspyromanen i Ystad.

I ett överklagande till Ystads tingsrätt begär kammaråklagare Magdalena Holmberg att den 45-årige mannen får ett längre fängelsestraff, rapporterar Skånska Dagbladet på nätet.

Därmed har bägge parter förklarat sig missnöjda med den dom som avkunnades i Ystads tingsrätt den 19 januari. Mannen som går under benämningen "gryningspyromanen" dömdes då för bland annat narkotikabrott, stöld och hot mot tjänsteman.

Han själv begärde på måndagen att hovrätten ska underkänna åtalet för stöld och narkotikabrott och förkorta fängelsestraffet. Han begär dessutom att omedelbart bli försatt på fri fot.

Magdalena Holmberg kontrar nu med att begära att 45-åringen döms även för det hot mot tjänsteman där tingsrätten underkände åtalet. Hon vill ha ett längre straff för honom, men begär mer tid för att utveckla grunderna för sitt överklagande.

Beteckningen "gryningspyromanen" har mannen fått eftersom han gång på gång har figurerat som starkt misstänkt i samband med anlagda bränder. Han är också tidigare dömd för försök till mordbrand.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes