Inrikes

Fyra gripna för planerat rån

INRIKES

Stockholm. Fyra män grepsi dag i Stockholm, misstänkta för att ha planerat ett grovt rån. Misstankarna gäller bland annat bilbränderna på E 4 norr om huvudstaden för tre veckor sedan, då även fotanglar kastades ut på vägen.

Polisen har sedan händelserna den 25 juni lagt ned ett omfattande arbete på att finna de skyldiga. På måndagsmorgonen gav spaningarna resultat. Fyra män kunde gripas på olika adresser i Stockholms län. Genom insatsen tror polisen att den förhindrat ett större rån.

Polisen vill inte uttala sig närmare om insatsen.

– Vi säger ingenting om vilka männen är, vad de planerat och vilket objekt de tänkt råna, säger Mats Eriksson, informatör vid Västerortspolisen, till TT.

Han vill inte heller svara på frågan om polisen spanade på männen redan samma dag som attentatet mot flera bilar på E 4:an genomfördes.

Enligt polisen var målet för dagens aktion att förhindra ett större rån. Med tanke på insatsens storlek tyder mycket på att polisen befarade ett mycket allvarligt brott med stora person- och egendomsskador.

Aktionen leddes av Västerortspolisen och skedde i samarbete med länskriminalpolisen i Stockholm och Rikskriminalpolisens spaningsenheter med stöd av piketen i Stockholm och nationella insatsstyrkan.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes