Inrikes

Tre gripna efter smitningsolycka

INRIKES

Malmöolycka. Två kvinnor och ett spädbarn skadades i en allvarlig påkörningsolycka efter en biljakt i centrala Malmö på onsdagen. Barnet har allvarliga skador och mamman vårdas för livshotande skador på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Både barnets mamma och den andra kvinnan, som är lindrigt skadad och vårdas i Malmö, är i 30-årsåldern, uppger Region Skåne. Barnet uppges vara ungefär 4-5 månader gammalt.

Tre män - 20, 21 och 22 år gamla - har gripits av polisen misstänkta för att ha färdats i den bil som ska ha orsakat den våldsamma olyckan. De misstänks för vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycka, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. En av männen kunde gripas kort efter olyckan. Den 21-åriga mannen greps vid 17-tiden i en bostad.

Smet från kontroll

– Vi vet i nuläget inte vem som har kört bilen. Men vi misstänker att de här tre männen har färdats i bilen. Utredningen får visa hur det har gått till, säger Nils Norling på Skånepolisens ledningscentral.

Trafikolyckan inträffade när männen försökte köra ifrån en poliskontroll strax efter klockan 14 på onsdagseftermiddagen. Vid ett första försök avvek bilen från platsen. När polisen fick syn på den igen gavs signal för att personbilen skulle stanna, men då åkte den från platsen. Vittnen uppger för flera medier att polisen följt efter bilen i hög fart, men polisen vill inte bekräfta hur insatsen gått till.

– Det är för tidigt att svara på de exakta omständigheterna just nu, men man har gjort ett försök att stoppa den här bilen och man har också gjort försök att följa med den. Men den har försvunnit från platsen i hög hastighet, säger Nils Norling.

På trottoar

Olyckan inträffade på Amiralsgatan i närheten av Folkets hus i centrala Malmö. Ett vittne uppger för Kvällsposten på nätet att två personer på en trottoar fick en av de påkörda bilarna över sig. Det ska ha varit en av kvinnorna och barnet.

– Bilen kraschade in i parkerade bilar så att en parkerad bil slungades upp i luften, flög sju, åtta meter och landade på trottoaren, säger vittnet.

Kvar på trottoaren efter olyckan fanns en söndertrasad barnvagn. Gatan hölls avspärrad under onsdagen medan polisens tekniker gick igenom olycksplatsen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes