Inrikes

Stopp för kängor och hängslen

INRIKES

Bromölla. Kängor, hängslen och rakade huvuden väcker debatt i skånska Bromölla. På fritidsgården släpps ungdomar med kläder som kan uppfattas som rasistiska inte in. Men skolan har inte samma linje.

– Man får inte ha några som helst symboler, inga kängor, hängslen eller bomberjackor, säger fritidsledare Jenny Ahlgren-Bleckert till Sveriges Radio Kristianstad.

Men hon understryker att ungdomarna är välkomna till fritidsgården, bara de går hem och byter kläder först.

En förälder har tidigare i veckan kritiserat att olika regler tycks gälla på högstadieskolan Humleskolan och på fritidsgården. "Minst en elev går runt i kläder som tydligt visar hans rasistiska åsikter och trots att andra elever tagit upp detta vid ett flertal tillfällen verkar ingen i skolledningen bry sig", klagade föräldern i en insändare i Kristianstadsbladet.

Rektor Sven Håkansson säger till tidningen att skolan har en policy mot rasistiska yttringar. Symboler, märken och texter på kepsar och t-shirts med rasistiskt budskap accepteras inte. När det gäller kläder och frisyrer finns däremot en gråzon. Det går till exempel inte att totalförbjuda kängor, tycker han.

Åke Eliasson, S-politiker i barn- och ungdomsnämnden, tycker att det är lustigt att det är olika regler på skolan och på fritidsgården. Han anser att frågan bör ses över.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes