Inrikes

En av pojkarna hittade i Danmark

INRIKES

Brott. Den nioårige pojke som blev nedtryckt i ett stengolv av en ordningsvakt i Malmö har hittats på Jylland i Danmark, där sociala myndigheter har tagit hand om honom. Hans tolvårige kamrat är dock fortfarande försvunnen.

– Dansk polis tror att den tolvårige pojken befinner sig i samma område som nioåringen hittades. Men var det är någonstans vet jag inte, säger Linda Pleym, informatör på Malmöpolisen.

Hur nioåringen hittades kan inte Malmöpolisen uppge.

– Vi har kontakt med framför allt dansk polis nu. Vi får avvakta och se vad som ska hända med nioåringen nu, säger Pleym.

Pojkarna försvann i samband med ett besök på Migrationsverket i måndags. Omhändertagandet på Malmö central i förra veckan filmades av privatpersoner och filmerna har väckt starka reaktioner. Händelsen utreds som misshandel av polisen.

På torsdag nästa vecka har Barnombudsmannen kallat polisen, Migrationsverket, Socialstyrelsen och Skolverket till en överläggning för att diskutera hur Sverige kan tillvarata ensamkommande barns rätt till skydd.

"Jag är mycket oroad över att ensamkommande barn försvinner och att allt för lite görs för att skydda barnen", säger barnombudsmannen Fredrik Malmberg i ett pressmeddelande.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes