Missing people söker kvinna på nytt

avTT-Aftonbladet

INRIKES

Missing people återupptog vid 12-tiden sökandet efter den kvinna som försvunnit i Trollhättan.

Organisationen har hjälp av ett 30-tal personer från Skogsstyrelsen och rör sig utefter en tre mil lång väg, 100 meter på varje sida.

Sökande planeras även på torsdag, fredag och söndag.

Söndagen den 30 juni hittades stora mängder blod i den försvunna kvinnans lägenhet sedan en granne sett blodspår i trapphuset.

Under veckan som följde anhölls en 36-årig man. Han begärdes häktad av åklagaren, men Vänersborgs tingsrätt ansåg att bevisningen var otillräcklig och släppte honom.

Under måndagen och tisdagen har ytterligare två män häktats misstänkta för skyddande av brottsling.

Två av de tre männen som figurerar i utredningen kring den försvunna kvinnan har nazistisk bakgrund, enligt Expos sajt. Bland annat i Nationalsocialistisk front. Men främlingsfientliga brottsmotiv saknas.

– Av det som framkommit hittills finns det ingen koppling till det överhuvudtaget, säger Eva Johnsson, kammaråklagare, till TT.

35-åringen, som häktats för skyddande av brottsling, har tidigare dömts för hets mot folkgrupp, rån och brott mot knivlagen.

Utredningen påverkas inte av det datorfel som upptäckts hos Statens kriminaltekniska laboratorium. Det har gjort att DNA inte matchats mot 1 300 personer i myndighetens register, uppger P4 Väst.