Tolv år för knivmord på fotbollsplan

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. 18-åringen spelade fotboll med sina kompisar när han oprovocerat anfölls av en knivbeväpnad man. Han skadades så allvarligt att han senare dog. Nu döms gärningsmannen för mord till tolv års fängelse.

Enligt tingsrätten är det klarlagt att 29-åringen med uppsåt berövat 18-åringen livet. Han ska också utvisas ur landet och förbjuds att återvända, enligt domen.

Kompisgänget spelade fotboll på en inhägnad plan i Hässelby i somras när 29-åringen plötsligt gick till attack. 18-åringen fick ett djupt hugg i bröstet men lyckades tillsammans med ett par vänner fly till en närliggande butik. Där försökte de stoppa den kraftiga blödningen och larmade SOS.

29-åringen kom efter och fortsatte hota innan han lämnade butiken. Kniven hittades senare i en papperskorg.

Gärningsmannen har inte bedömts som allvarligt psykiskt störd. Anledningen till att han gav sig på 18-åringen var att han tyckte sig känna igen honom från ett tidigare bråk. Något tingsrätten inte hittat några belägg för.

29-åringens försvarare tar nästa vecka ställning till ett eventuellt överklagande.

– Vi tycker att det är fel att domstolen rubricerar gärningen som mord. Det borde ha hamnat på misshandel och vållande till annans död, alternativt dråp, säger advokat Sargon De Basso.

TT har sökt åklagare Erika Lejnefors som inte har gått att nå.

TT

Publicerad: