Soligt och varmt på påskdagen

Stockholm. Påskafton bjöd på temperaturer kring 17-18 grader i stora delar av landet. Högtrycksryggen fortsätter att ge klart väder under påskdagen.

Påskdagen bjuder på växlande molnighet i Norrland, med temperaturer kring tolv grader och en ökad molnighet västerifrån. Mot kvällen kan det däremot bli lite regnstänk över Jämtlandsfjällen.

I Svealand och Götaland räknar SMHI med goda solchanser.

– Det är en högtrycksrygg som ger det här klara vädret, säger Miguel Portal på SMHI.

På Västkusten kan kvicksilvret leta sig uppemot 19 grader, i övrigt åtminstone kring 16-17.

På annandagen ser det sämre ut. I Norrland drar sig under natten mot måndagen regnområdet sig vidare från Jämtland mot nordost och övergår så småningom i snö.

– På dagen klarnar det upp. Det blir mest uppehållsväder och temperaturer uppemot tio-tolv grader över Norrland, säger Miguel Portal.

Svealand får i stort sett uppehållsväder och växlande molnighet, medan ett regnområde drar in över Skåne och Blekinge och under kvällen letar sig upp mot Halland och Småland.

Påskaftonen bjöd på fint väder i stora delar av landet. 18,7 grader var den högsta uppmätta temperaturen, i Åsbräcka i Lilla Edet. I Floda i Lerums kommun var det 17,2 grader och i Delsbo i Hudiksvalls kommun 17,0 grader.

TT

Publisert: